Bu konuda size SMF kurulumu bilgi ve sonrası içinde tavsiyeler vereceğim. Bu tavsiyeler kişiden kişiye değişebilir.

Tavsiyeler 1.1.5 içindir. Simplemachines 2.0 kullanmamızı önerince onun içinde yazarım
- İndex -SMF KurulumuForumumuzu kurduk. Şimdi ayarlara geçelim. Ben forum kurdugumda mutlaka bu ayarları yaparım.
Dosya izinlerinizi ayarlayın.Gelelim Admin panelindeki ayarlara.Forum Secenekleri > Temel özellikler Tavsiyelerim- Ziyaretçilerin forumu gezmesine izin verin ki Google sitenizi indexlesin.
- İmzalarda en çok kaç karakter kullanılsın? Seceneğini genelde ben 1000 yaparım. Fazlasına kaçmayın bence.
- Zaman dengesi seceneğinden forumunuzun saatini ayarlayın. Daha fazla bilgi için SMF'de Saat/Tarih ile ilgili sorular (alperuzi) Konusunu inceleyebilirsiniz.
- URL'leri göstermeden kullan seceneğini kullanarak linklerinizin sonunu .html yapabilirsiniz. İşe yarıyormu bilmem ama benim sitem çok güzel indexleniyor.
Forum Secenekleri > Düzen ve Secenekler Tavsiyelerim- Olmasa da olur fakat Yukarı/Aşağı butonu aktif seceneğini aktifleştirmenizi öneririm.
- Üyeler arası daha rahat iletişim açısından Online/Offline Durumu aktif seceneğini aktif edin.
Forum Secenekleri > Karma Tavsiyelerim- Karma Modu bölümünü ben genelde Toplam karmayı etkinleştir seceneğini secerim. Çünkü üyeler diğer secenekde Eksi karmaları görünce isyan edebiliyor.
- Bekleme süresi (saat olarak) kısmına mutlaka bir değer girin.
Sunucu ayarları ile ilgili pek tavsiyem yoktur. Ama sizin varsa belirtirseniz eklerim.
Tema KurulumuAdmin > Forum ayarları > Temalar ve GörünümAçılan sayfada
Yeni Tema Yükle bölümümünden
Gözat'a Tıklayıp bilgisayarınıza indirdiğiniz Temayı Yükleyebilirsiniz. Fakat Themes klasöründe yazılabilirlik olmalıdır. Değilse temayı seçtiğinizde bembeyaz bir sayfa çıkıcaktır.
Bunu Düzeltmek İçinFtp > Forum Dizini > Themes > Kullandığınız tema klasörü içine Bilgisayarınızdaki tema dosyaları atmanız yeterlidir
İkinci YolThemes klasörünüze temanızı zip'ten çıkarıp upload edin. Daha sonra
Admin >Temalar ve Görünüm > Sunucudaki dizinden: Yazan yerin en sonuna tema klasörü ismini yazıp yükleye tıklamanız yeterlidir.
Kullanılan Tema Tavsiyelerim- Forum anasayfasında gösterilecek yeni mesaj sayısı: seceneğini 10 yapmanız yeterlidir.
- Ana sayfaya ve iletilere bakanları göster? seceneğini Üye isimlerini göster yapınki konuları gezen kullanıcıları görün.
- Forum anasayfasında haber bölümünü etkinleştir seceneğini aktif edin.
- Yöneticilerin altında mesaj sayısına göre gruplar görünsün istemiyorsanız Gruplandırılmış üyelerin grup başlıklarını gizle seceneğini kullanın.
- Mesaj ekranında cinsiyet simgesini göster mutlaka işaretlerim ben. Ama siz ihtiyacınıza göre kullanırsınız.
Temalar bölümü > Ayarları Sıfırla Tavsiyelerim - Kullandıgınız temanın Bu tema için varsayılan (aynı zamanda ziyaretçilerin sahip olacağı) ayarları sıfırla (x özel ayar bulunmakta.) seceneğine tıklayın.
- Mesajı gönderdikten sonra konuya geri dön. Seceneğini mutlaka işaretleyin. Böylece mesaj atan kişi mutlaka mesajını bir kere gözden geçirir.
- Mesajlarda hızlı cevap bölümünü Seceneğini Açık olarak göster olarak ayarladıgınızda Hızlı Cevap Bölümünü Aktif etmiş olacaksınız.
- Hızlı yönetim seçeneklerini göster Seceneğini kendi profilinizden ayarlamakda fayda vardır. Aksi taktirde hiçbir izni olmayan üyeler için mesajlar sayfasında boş bir tablo olusuyor.
Katagoriler > Seçenekler Tavsiyelerim- Alt bölümün mesajlarının sayısını ana bölümünkilere ekle Seceneğini mutlaka aktif edin.
- Silinmiş konuların bir bölümde toplanmasını aktif et Seceneğini mutlaka aktif edin. Mesajlarınızı veritabanınızdan hemen silmemekte fayda var. Belki sildiğinize pişman olabilir. Bu bölümden geri çıkarabilirsiniz.
Mesajlar ve Konular > Mesaj ayarları Tavsiyelerim- Mesajlarda izin verilen en fazla karakter seceneğini ben hep arttırırım. 20000 bence cok az bir rakam.
Dosya Eki ve Avatar > Avatar settingsTavsiyelerim- Bu kısımdan avatar boyutlarını büyütebilirsiniz. Tavsiyem 100x100
Bunlar dışında- Belirli aralıklarla forum bakımı yapmanızı
- Hata mesajlarını sürekli kontrol etmenizi
- Sade temalar kullanmanızı
- Çok az modifikasyon kurmanızı
- Çok fazla bölüm olusturmamanızı bunun yerine alt bölüm kullanmanızı
- İçeriğinizin alıntı olmamasını
- Bölümlerin açıklama kısmına KESİNLİKLE resim, reklam veya java script kodları eklememenizi
- FTP'nizden gereksiz dosyaları silmenizi, Dosya sayısını minimuma indirmenizi
- Ve aklıma gelmeyen bir çok seyi
SMF Adminlerine tavsiye ediyorum arkadaşlar.

Sizinde tavsiyeleriniz varsa yazın ekliyeyim.
Bu konunun linkini kaynak göstererek sitenizde yayınlayabilirsiniz.