SMFciyiz.Biz | Smf | Tema |  Mod | Seo
Kullanıcı Adı
Şifre
Sürekli bağlı kal
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol

Gönderen Konu: Başka Bir Forumdan SMF'ye Geçmek  (Okunma sayısı 2791 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
  DeDu
  • Ziyaretçi
Başka Bir Forumdan SMF'ye Geçmek
« : Mart 26, 2007, 03:16:27 ÖS »
Burada PHPbb'den SMF'ye geçtiğinizi vasayacağım. Diğerlerini denemedim, ancak hepsinde aynı mantık söz konusu.

öncelikle phpbb forumunuzun forum dizininde kurulduğunu varsayıyorum. Örneğin www.delphidunyasi.net/forum deyince phpbb forumunuzun açıldığını düşünelim. smf forumumuzu ise smfforum dizinine kuracağınızı  varsayıyorum. yani smf foruma www.delphidunyasi.net/smfforum adresinden ulaşacağız.

smf resmi sitesine gidip smf forum kurulum paketini ve Türkçe dil paketini indirip sitemizin smfforum dizinine upload ediyoruz. daha önceki konulrda bu dosyaları nerede bulacağınızı, nasıl upload edeceğinizi ve nasıl kuracağınızı anlatmıştım. Geçiş için kuracağımız smf forumunda diğerinden farklı olarak yeni bir veritabanı oluşturmayacağız, çünkü smf forumumuzu phpbb forumunu kurduğumuz veritabanına kuracağız. Bu sebeple phpbb forumunu kurarken oluşturduğunuz veritabanı adı, veritabanı  kullanıcı adı ve şifresi size kurulumda gerekecek.

smf forumun gerekli dosyalarını indirip sitenize upload edip install.php dosyasını çalışıtırıp istenilen bilgileri girerek ilerleyip smf forumunun kurulumunu tamamlayın. Unutmayın veritabanı bilgileri kesinlikle phpbb forumu için kullandıklarımız olmalı.

Kurulum tamamlandıktan sonra Buraya Tıklayarak Convert.php ve xxx_to_smf.sql (phpbbb_to_smf.sql) dosyasını  indirin. Bu dosyaları örneğimizde smf forumu kurduğumuz dizin olan smfforum dizinine upload edin ve convert.php'yi çalıştırın. convert.php adres çubuğuna www.delphidunyasi.net/smfforum/convert.php şeklinde çalıştrabilirsiniz. Benim site yerine kendi site isminizi yazmayı unutmayın :)

1convert.php dosyasını çalıştırdığınızda ilk ekran smf ve phpbb forumlarının nerede kurulu olduğunu belirtmenizi isteyecektir. smf forum dizinini büyük ihtimalle otomatik bulacktır, ancak eğer phpbb forum dizinini yanlış bulmuş labilir. Şayet yanlışsadüzeltip ilerleyin.

gelen ikinci ekranişlem hakkıında bilgi verir. Succesfully yazan kısımlar başarılı unsuccessfully yazan kısımlarda hata  başarısız yani hata oluşmuş demektir. versiyon farklılıklarından dolayı bir kaç hata olabilir, ancak işlem tamamlanmıştır. :)

Artık sizde SMF Dünyasındasınız.

AdSense hesabi eklenmemis.
  cakal93
  • Ziyaretçi
  • Smf Uzmanı
  • Toplam İleti: 264
    • MSN Messenger - suat@toksoz.com
    • Yahoo Instant Messenger  - delici97@yahoo.com.tr
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: Başka Bir Forumdan SMF'ye Geçmek
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2007, 06:09:40 ÖÖ »
teşekkürler
  • Yeni Smfci
  • *
  • Toplam İleti: 4
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2007, 01:25:44 ÖÖ »
eywallah baba teşekkür ederim ellerine sağlık sayende yaptım oldu
Çevrimdışı  NoGame
  • Yeni Smfci
  • *
  • Toplam İleti: 9
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : Mayıs 10, 2008, 08:06:20 ÖS »
paylaşım için teşekkürler
Php-Nuke Destek Yardımlaşma Forumu...
http://www.teknuke.com
Çevrimdışı  tbssmf2
  • Yeni Smfci
  • *
  • Toplam İleti: 9
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #5 : Temmuz 16, 2008, 03:23:19 ÖÖ »
teşekkürler ...
Çevrimdışı  thsean
  • Yeni Smfci
  • *
  • Toplam İleti: 8
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #6 : Ağustos 22, 2008, 03:44:49 ÖS »
teşekkürler dostum
  • Yeni Smfci
  • *
  • Toplam İleti: 1
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #7 : Ekim 16, 2008, 01:02:44 ÖÖ »
Merhaba
Vbulletin 3.6.5 ten SMF 1.1.5 convert yaptim  lakin yazi karekterlerinde ve hic bir üyeyi tanimiyor :(
kullandigim SMF Pragma MX ile integredir.
bu konuda yardimlarinizi bekliyorum....

ayriyetten yukardaki aciklama cok net anlasilir olmus Tesekkürler.

Desteğinden dolayı seo hosting ve hosting firmalarına teşekkür ederiz.